Tunne luonnon viestejä ja merkkejä

autuuttaaivoille luontovoimauttaja luontovoimautus luontoyhteys stressinhallinta

Jokainen luonnosta voimaa ammentava voi halutessaan oppia lukemaan luontoa kunhan pitää aistit avoinna, pysähtyy katselemaan, havainnoimaan ja kuuntelemaan – ja seuraa myös intuition viestejä. 

Puiden naava viestii erityisen puhtaasta ilmasta, kala syö hyvin sateella ja tyynellä säällä. Eläinten käyttäytymistä seuraamalla voi pelastaa oman henkensä ja monen muunkin. Linnut lopettavat laulunsa tsunamin edellä, käärmeet ryömivät esiin vähän ennen maanjäristystä. Luonnon voimapaikkoihin voi päätyä tiettyjä kasveja seuraamalla. Kuppikivet, seitapaikat, kivipaadet kertovat meille menneistä ajoista ja luonnon kunnioittamisesta. 

Osaatko sinä lukea luonnon merkkejä ja selviä viestejä? Oletko hereillä nykyarjen alati kiihtyvässä rumbassa? Luonto hoitaa mutta myös varoittaa. Juuri nyt elämme ajanjaksoa, jolloin luonnon lukeminen, luonnon aistiminen ja myös selviytymistaidot ovat todella tärkeitä. Digiajassa luonnon merkitys hoitajana korostuu entisestään.

 

 

Suunnista kasvien avulla

Moni kokenut sienestäjä tai villivihanneksia hortoileva tunnistaa maaston muodoista, puustosta ja tuoksuistakin mistä löytyy hosmaparsaa, litulaukkoja, kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita. Yhtä lailla intohimoinen marjastaja tietää mistä löytyvät parhaat mustikka-apajat ja metsävadelmat.

Luonto antaa merkkejä monin tavoin. Kun kuljen Kreetan vuoristokylissä löydän voimapaikkoja tiettyjen kasvien perusteella. Esimerkiksi kunnioitusta herättävä lohikäärmevehka kasvaa aina pyhien paikkojen läheisyydessä. Sen avulla löytyvät puoliksi hautautuneet kappelit, vanhat hautausmaat ja vahvat energiapaikat, joissa niin keho kuin mieli lepäävät ja sekä aika että paikka menettävät merkityksensä. 

Etsi oma voimapaikkasi

Kun kuljet luonnossa, mieti missä tunnet olosi erityisen voimalliseksi. Onko se meren tai järven ranta, jossa aallot pauhaavat? Onko se sittenkin korkea kallio, josta näkyy kauas? Vai viihdytkö erityisen hyvin kangasmetsän kumpuilevassa maastossa, vesillä tai ihmisen muokkaamassa vanhoissa kartanomiljöissä? 

Kun löydät kutsuvan paikan, tutki tarkkaan sen kasvikuntaa, kiviä, maastonmuotoja.  Tutkaile paikkaa kaikin aistein ja myös intuition avulla. Mieti miksi paikka kutsuu sinua? Liittyykö paikkaan jotain ikiaikaista, jonka osaksi pääset tässäkin hetkessä? Löytyykö paikasta jotain sellaista: kasveja, kiviä tai kenties puita, jotka ovat olleet sinulle läheisiä aina?

Kirjoita tuntemuksiasi ylös ja hakeudu paikkaan vähintään kerran viikossa oman hyvinvointisi tähden. Saat energiaa ja hiljaista tietoa, joka on juuri sinun hyvinvoinnillesi erityisen tärkeää. Istu ja meditoi paikassa ja antaudu kuuntelemaan luonnon hoitavaa voimaa.