Kevään hortamatkat Spilin vuoristokylään ovat saaneet suuren suosion vuosien saatossa.

Toukokuussa lähdemme Sisiliaan.

Lähde mukaan! 

Kevään hortamatkat Spilin vuoristokylään ovat saaneet suuren suosion vuosien saatossa.

Toukokuussa lähdemme Sisiliaan.

Lähde mukaan! 

 Vuoden 2025 matkat

16.4.– 23.4.2025

SPILI, KREETA

LUE LISÄÄ

23.4.–30.4.2025

SPILI, KREETA

LUE LISÄÄ

3.5.–10.5.2025

SISILIA, ITALIA

LUE LISÄÄ

Spilin horta- ja patikkamatkat

 

Jos nautit luonnosta, villiyrteistä, kukista, patikoinnista upeissa maisemissa ja rakastat herkullista ruokaa, tämä matka on juuri sinulle! Kreetan kevät on ihanan vihreä, värikäs ja täynnä tuoksuja!

Raija Kivimetsä - Hortoilun ammattilainen

Spilin vuoristokylässä majoitumme viehättävässä perhehotellissa, jonka herkullinen aamiainen on valmistettu heidän oman puutarhansa antimista. Kaikki on tuoretta ja paikallista.

Syömme jokaisella matkalla herkullista ja perinteistä kreetalaisruokaa eri tavernoissa, noin 8-10 ruokalajia kullakin aterialla, maistelemme myös hortaa ja nautimme paikallisviiniä.

Matkojen patikoinnit vaihtelevat 5-11 kilometriin ja edellyttävät normaalia peruskuntoa. Patikoimme leppoisaan tahtiin ihanista maisemista ja luonnosta nauttien.

Matkojen herkullinen ruoka, mukava porukka, ihanat patikoinnit, monipuoliset yrttiopit, ihastuttavat yrtit ja kukat sekä Kreetan huikeat maisemat saavat monet matkalaiset palaamaan reissulle vuosi toisensa jälkeen.

Matkojen järjestelyistä, patikoinneista, opastuksista, herkullisista tavernavalinnoista ja kunkin matkalaisen viihtyvyydestä ja turvallisuudesta vastaa huipputiimi, jossa on matkanjohtaja sekä matkaopas.

Matkanjohtajana toimii Raija Kivimetsä, villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti ja 23 vuotta Kreetan hyvinvointimatkoja vetänyt konkari. Mukana oppaana Kreetan tuntija ja patikkamatkojen vetäjä, Kreetan ja kreetalaisen ruokavalion tuntija Sari Kissakivi. Mukana matkoilla on usein myös apuopas.

Hyvinvointimatkojemme yhteistyökumppaneina ovat paikalliset ihmiset: asumme perhehotelleissa, ruokailemme ja kahvittelemme perhetavernoissa ja -kafenioissa. Toiminnassamme on tärkeää tukea paikallisten asukkaiden matkailuelinkeinoa; kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat toimintamme kulmakiviä.

Raija Kivimetsä - Hortoilun ammattilainen

HINTA KAHDEN HENGEN HUONEESSA

1290€

Hinta ei sisällä lentoja

 • Hintaan sisältyvät majoitukset Heraclesin ja Cristinan viehättävässä perhehotellissa runsaine aamiaisineen
 • Kuusi runsasta 8-10 ruokalajin kreetalaista ateriaa paikallisviineineen, lentokenttäkuljetukset, kuljetukset retkille ja patikoimaan, Raijan kasviopastukset, tietoa kasvien ruoka- ja rohtokäytöstä sekä matkanjohtajan ja matkaoppaiden palvelut.
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 230€
 • Patikoinnit ovat pituudeltaan 5-12 km ja edellyttävät normaalia peruskuntoa.
 • Suorat lennot saa Norwegianilta tai Finnairilta. Autamme lentojen varaamisessa.
 • Jokaiselta matkustajalta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.
 • Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Polar Star Travel

MAKSA VARAUSMAKSU 16.4.– 23.4.2025

250,00€

Sis. alv 24%

Peruutusehdot ja muut tiedot ovat maksusivulla.

MAKSA NYT

Matkoilla satsataan hyvinvointiin monella tavalla.

 

Jo sadat ihmiset ovat osallistuneet matkoille ja saaneet työkaluja elääkseen parempaa arkea.
Monet matkalaisista haluavat tulla mukaan vuosi toisensa jälkeen kertaamaan ihania kokemuksiaan. 

 Naisten sydän- ja yrttiretriitti tulivuori Etnan energioissa Sisiliassa
3.5–10.5.2025 

 

Raija Kivimetsä - Hortoilun ammattilainen

Sukella Sisilian kukkarikkaaseen ja tuoksuvaan kevääseen. Patikoi Etnan luonnonpuistossa ja koe tulivuoren huippu. Opi tunnistamaan yrttejä ja kasveja sekä niiden käyttöä ruokana, rohtoina ja rituaaleissa.

Sisilian matka tarjoaa ikimuistoisia hetkiä luonnonvoimien ja paikalliskulttuurin parissa. Saavumme Catanian lentokentälle ja suuntaamme hotellille Etnan tulivuoren läheisyyteen. Tulivuoren energia on voimakasta ja saamme uskomattoman energialatauksen Äiti Etnalta. Seuraavina päivinä kokeilemme Etnan huiputusta, tutustumme Välimeren rantojen kauneuteen ja nautimme paikallisista herkuista.

Kiertelemme viehättävissä Taorminan lähikylissä, patikoimme Etnalla, teemme luontoyhteysharjoituksia ja tutustumme paikallisiin yrtteihin. Vapaapäivänä voimme rentoutua hotellilla tai tutustua ympäristöön omassa tahdissa. Gole dell’Alcantaran laaksossa teemme vesikävelyn ja osallistumme tulinaisten sydämen ja luovuuden piiriin. 

Viikon viimeisen päivällisen jälkeen on vuorossa tulinaisten sydämen ja luovuuden loppupiiri. Poltamme suitsukkeet rummun ikiaikaisessa kuminassa. Naisten sydänenergia on kaunista ja voimakasta. Suitsukkeiden savu ja tuoksu luovat mystistä tunnelmaa ja Etna-tulivuoren Äiti Maan energia maadoittaa meidät. Tulinaisten sydän sykkii voimakkaasti luovaa ja villiä voimaa.

Viimeisenä päivänä hyvästelemme Etnan ja Sisilian, kiitämme uusista ystävistä ja poistumme matkalta täynnä unohtumattomia muistoja ja voimakkaita energioita. Arrivederci Etna ja Sisilia!

Raija Kivimetsän kanssa matkanjohtajana toimii Polar Star Travelin valovoimainen voimanainen ja yrittäjä, luontoyhteysohjaaja Heidi Jokela.

Heidi on asunut pitkään Italiassa ja Sisiliassa ja tuntee maan tavat ja kulttuurin läpikotaisin. Matkaoppaana myös käytännön monitoiminainen, viini- ja ruoka-asiantuntija, Sari Kissakivi.

Raija Kivimetsä - Hortoilun ammattilainen

HINTA KAHDEN HENGEN HUONEESSA

1339€

Hinta ei sisällä lentoja

 • Hintaan sisältyy majoitukset 2 hengen huoneessa aamiaisineen, 6 upeaa ateriaa, lentokenttäkuljetukset ja monipuolinen ohjelma
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 200€
 • Autamme Heidin kanssa lentojen varaamisessa.
 • Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii: Polar Star Travel 
LISÄTIETOJA JA VARAUSOHJEET

Aisti voimakasta tulienergiaa, Sisilian taikaa.

 

Osallistu luontorituaaleihin, heittäydy, herkuttele, naura ja nauti.

 

Ota aikaa itsellesi kaukana arjesta, rentoudu ja koe kanssamme sisilialainen, värikäs elämäntapa!