Taivaallisen ihanat kuusenkerkkätryffelit ovat nappivalinta kaamosherkutteluun

kuusenkerkkä resepti villivihannekset

Päivät lyhenevät vauhdilla ja mieli tekee nyhjötellä viltin alla ja herkutella jollain hyvällä. Taivaallisen ihanat kuusenkerkkätryffelit ovat nappivalinta, josta kehokin tykkää.

Kuusesta on moneksi. Se on ikiaikainen joulupuu, joka rakennetaan juhlaan. Kuusenoksilla koristellaan hautausmaatkin jouluasuun. Ja onpa sen oksista ollut hyötyä myös mestarihiihtäjien suksien putsaajaksi.

Kuusen keväiset vaaleanvihreät nuoret vuosikasvaimet, kerkät, tunnetaan hengitysteiden hoitajina ja energisoivina C-vitamiinipommeina. Moni hortoiluun hurahtunut odottaa kevään ensimmäisten kerkkien sitruunaisen intensiivistä makua, jossa on myös häivähdys pihkaisuutta.

Kuusenkerkkä on hyvää sellaisenaan mutta moni hortoilija on varmaan kokeillut jo kuusenkerkkää puolukoiden kanssa, ja sitähän comboa tarjoiltiin kakussa linnanjuhlissakin Suomen juhliessa 106-vuotista itsenäisyyttään.

Kuusenkerkkätryffelit ovat herkkujen aatelia

Marras- ja joulukuu ovat konvehtien aikaa. Mutta on konvehteja ja konvehteja. Kun maistat näitä kuusenkerkkätryffeleitä, saat nauttia aidoista mauista. Nämä hurmaavan aromikkaat ja suussa sulavat kuusenkerkkätryffelit päivittävät konvehdit ihan toiseen potenssiin.

Kuusenkerkkien, avokadon ja tumman suklaan liitto on aivoterveyttäänkin ajattelevalle sallittua syötävää. Valkoista sokeria ei kuusenkerkkätryffeleissä käytetä ollenkaan. Makeus tulee hunajasta tai intiaanisokerista. Kuusenkerkkäjauheen intensiivinen maku yhdistettynä sitruunaan ja vaniljaan vie mennessään. Ei voi muuta sanoa kuin että Villikakut-kirjamme upeista resepteistä vastaava raw chef Taina Salonen on taas onnistunut luomaan reseptin, joka on trendikäs, herkullinen ja tähän aikaan sopiva.

Kuusenkerkkätryffelit

noin 15 kpl

2 avokadoa

1/2 dl kylmää kookoskermaa

1/2 dl kylmäpuristettua luomukookosöljyä

1 rkl kuusenkerkkäjauhetta

2 rkl sitruunan mehua

1 rkl hunajaa tai intiaanisokeria

ripaus vaniljajauhetta

ripaus ruususuolaa

Päälle

200g tummaa luomusuklaata tai raakasuklaata. Esimerkiksi Maraboun dark eco 70%.

VINKKI: Kokeile osaan tryffeleistä luonnostaan vaaleanpunaisista kaakaopavuista valmistettua Ruby-suklaata. Saat täysin erilaisen, marjaisan ja samettisen suklaan!

Valmistus

Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sulata kookosöljy vesihauteessa, älä kuumenna. Sekoita kaikki aineet sileäksi sauvasekoittajalla. Laita muoviastiassa pakastimeen noin kahdeksi tunniksi. Sen jälkeen tee lusikalla tai jäätelökauhalla isoja palloja ja laita ne pakastimeen useaksi tunniksi, kunnes ovat kovettuneet. Osan täytteestä voi myös laittaa silikonisiin suklaamuotteihin. Täytä kolot täytteellä, tasoita pinta ja laita pakastimeen.

Sulata suklaa vesihauteessa, älä kuumenna. Dippaa jäiset pallerot suklaaseen nopeasti, tarvittaessa parikin kertaa ja aseta lautaselle leivinpaperin päälle. Käsittele tryffeleitä varoen ja säilytä pakastimessa tai jääkaapissa.

Ei muuta kuin herkuttelemaan! Kuusenkerkkätryffelit maistuvat sellaisinaan, tummapaahtoisen luomukahvin kera tai sitten suolistoystävällisen ja ruuansulatusta hellivän sikurijuoman kera. Olen itse aivan hurahtanut sikuriin!

PS. Kuusenkerkkätryffelit saavat upean makunsa kuivatuista ja hienoksi jauhetuista kuusenkerkistä. Jos sinulla ei ole niitä omasta takaa, kokeile Arctic Warriorsin huikean aromikasta Kerkkä-kuusenkerkkäjauhetta.

Lisää ihania hortaherkkuja saat Hurmaava horta -kirjasta.