Lämmittävä mausteinen yrttitee on täsmäjuomaa talvella

autuutta aivoille hoitava talvi kokonaisvaltainen hyvinvointi lämmittävä tee mausteinen tee yrttihauduke

Talvi ja etenkin kylmä, kuiva pakkassää on rankka elimistölle. Munuaiset ovat kovilla. Myös maksa ja suolisto kiukuttelevat. Olo on viluinen, uupunut ja väsynyt. Immuniteettikin on kovilla.

Jotta jaksat paremmin ja väsyt vähemmän, vältä talvella jäätelöä, kylmiä salaatteja ja viilentäviä smoothieta. Vältä myös kaikenlaisia kylmiä juomia. Jäävesi sitruunaviipaleiden kera ei todellakaan kuulu talveen. Se viilentää kehoa entisestään, kuormittaa munuaisia ja suolistoa. Talvella juodaan huoneenlämpöistä tai mieluummin lämmintä vettä. Sitruunavesi kuuluu kesään.

 

Aamulla lämmintä vettä 

Aamu aloitetaan lämpimällä vedellä, jossa on kehoa herätteleviä nokkostippoja tai siankärsämöuutetta. Sen jälkeen on vasta aamutoimien ja aamiaisen aika. 

Paras juoma talvella on mausteinen yrttitee. Se valmistetaan keittämällä fenkolinsiemeniä, kardemummansiemeniä, voikukanjuurenpalasia sekä  juustokuminan- ja korianterinsiemeniä. Lämmin mausteinen juoma lämmittää ihanasti, hellii suolistoa ja pitää maksaakin tyytyvväisenä.  Mausteista teetä kannattaa nautiskella pitkin päivää. 

 

 

Lämmittävä talvitee

1 litra vettä

1 rkl juustokuminansiemeniä

1 rkl korianterinsiemeniä

1 rkl fenkolinsiemeniä

1 rkl kuivattua voikukanjuurta palasina

1 tl kardemummansiemeniä

 

Laita vesi ja raaka-aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia. Siivilöi siemenet ja kaada tuoksuva juoma termospulloon. Juo pitkin päivää joko ruokailujen aikana tai ruokailujen välissä.

 

HYÖDYT:

  • tukee ruuansulatusta
  • puhdistaa maksaa
  • hellii munuaisia
  • lämmittää 
  • antaa energiaa ja tasapainottaa mielialojen heittelyä 

 

VINKKI:
Voit käyttää haudukkeeseen myös tähtianista, neilikkaa, kanelitangonpalasia tai lakritsinjuurenpalasia. Itse laitan kattilaan välillä myös teelusikallisen kuivattua luomumandariinin kuorta. Voit juoda teetä hunajan kera tai makeuttamattomana.

 

Varo! Älä käytä lakritsijuurta, jos olet raskaana, sinulla on verenpaine- tai kortisonilääkitys.